IBCT

IBCT staat voor Intergratieve Behavioral Couple Therapy en is een nieuwe evidence based (bewezen) therapie methode.

IBCT is een vorm van relatietherapie die gericht is op het verbeteren van de communicatie en de interactiepatronen binnen een relatie. Deze therapie werd ontwikkeld door dr. Andrew Christensen en dr. Neil S. Jacobson. Het is een nieuwe therapie vorm waar ik zelf erg enthousiast over ben.

IBCT is gebaseerd op gedragstherapeutische principes en richt zich op het veranderen van gedragspatronen die bijdragen aan de problemen binnen de relatie. Het doel is om de negatieve interactiepatronen te doorbreken en te vervangen door positievere, gezondere manieren van communiceren en omgaan met elkaar.

Willen jullie het gehele traject van IBCT doorlopen – wat ik jullie aanraad – bevat dit ongeveer 10 sessies. Eerst wekelijks later 1x per twee weken. De therapie kent mooie maar ook effectieve huiswerkopdrachten.

De therapie is “integratief” omdat het gebruik maakt van verschillende therapeutische technieken en benaderingen, zoals cognitieve therapie, emotiegerichte therapie en hechtingstheorie. Het richt zich ook op het verhelderen en aanpakken van onderliggende emotionele pijnpunten en kwetsbaarheden binnen de relatie.

Tijdens de therapie werken jullie en ik samen aan het identificeren van de specifieke problemen binnen de relatie en het stellen van doelen.

Ik help jullie om effectieve communicatiestrategieën te ontwikkelen, conflicten op te lossen en wederzijds begrip en compassie te bevorderen.

IBCT is geschikt voor stellen die kampen met verschillende relatieproblemen, zoals communicatieproblemen, conflicten, gebrek aan intimiteit of vertrouwen, ontrouw en onverenigbaarheid van behoeften en waarden. Het doel van deze therapie is om de relatie te versterken, de tevredenheid te vergroten en eventuele problemen op te lossen.

Wat is het verschil tussen EFT en IBCT?