Verkering na je vijftigste of zestigste

Verkering na je vijftigste of zestigste,

Verkering op oudere leeftijd. Verliefdheid is niet aan leeftijd gebonden. Is het anders als je vijftig of zestig bent geweest? Vlinders in je buik op je 16e of 57e kun jij je het voorstellen? Toch kan het! Wetenschappelijk is uitgewezen dat verliefdheid niet is gebonden aan leeftijd. Dus zet op die roze bril.

Soms sluit je je hart af en zeg je tegen jezelf dat het beter is om niet opnieuw voor iemand te vallen; dat het beter is om niet in een nieuwe relatie te stappen. Je zegt tegen jezelf dat je uiteindelijk te gekwetst en te ontgoocheld bent geweest in het verleden om dat opnieuw te doen.

  • Je zou kunnen zeggen dat alles wat gebeurd is, een levensles was, maar op sommige momenten ben je gewoon moe en wil je er niet aan denken om nog eens verliefd te worden.
  • Waar je geen rekening mee houdt, is dat het lot soms met je speelt. Soms doet het lot gewoon wat het graag doet en geniet het ervan om jou uit te testen, om je zo een nieuwe kans te geven.

Het lot nodigt je uit om opnieuw lief te hebben.

  • Of je de sprong waagt of niet, hangt van jou af en of je er klaar voor bent. Het is zonder twijfel een persoonlijke keuze, maar je moet eerst over één belangrijk aspect nadenken: soms zijn het niet je fouten waar je het meest spijt van hebt, maar eerder de kansen die je niet gegrepen hebt.

Sommige mensen vergelijken de ene liefde met de andere. Dit is wat we doen: we beslissen graag wat de beste en wat de slechtste was. Wat we ook doen, bepalen welke liefde ons het meest goed heeft gedaan en welke liefde tijdverspilling was, is een verlies van inspanning en energie. In plaats van obsessief de ene liefde met de andere te vergelijken, is het eigenlijk beter om in te zien dat elke liefde zijn eigen moment en kansen heeft.

Als alles voorbij is, heb je gekregen wat het leven je heeft aangeboden. Je moet geen spijt hebben. In het ideale geval accepteer je wat er gebeurd is en begrijp je dat de beste dingen in het heden gebeuren, want in het hier en nu stelt je geest zich open en krijg je de kansen om gelukkig te zijn.

Dus waarom zou je jezelf geen nieuwe kans geven? Liefde op latere leeftijd kan een prachtig geschenk zijn. Het kan zelfs een deel worden van je toekomst.

(bron Gezonderleven.com)