Liefdesverdriet

Liefdesverdriet

Liefde geeft je vleugels, vlinders in je buik, een lach die niet meer van je gezicht verdwijnt, verliefd zijn heeft iets magisch waarbij veel positieve liefdesverdriet verhelpenfactoren naar boven komen. Maar wat als de liefde bij de een over is…. Liefdesverdriet! We krijgen er bijna allemaal vroeg of laat wel mee te maken.

Met een gebroken hart en een machteloos en radeloos gevoel blijf je achter. Je wilt hem graag weer bij je terug. Liefdesverdriet kan zo vreselijk pijnlijk zijn. Je kan er ook  echt ziek van zijn.

Liefdesverdriet kan gekke dingen met je doen

Dag en nacht ben je bezig met de vragen, wat heb ik verkeerd gedaan? Komt hij nog terug? Maar misschien wel de belangrijkste  Hoe krijg ik hem terug? De realiteit verlies je radicaal uit het oog. Er is maar een ding nog belangrijk in je leven, je ex terug winnen. En daarin willen we wel eens hele gekke dingen doen.  Misschien wel hele stomme dingen waar we wel eens heel erg veel spijt van kunnen krijgen.

Liefdesverdriet in allerlei vormen.

Liefdesverdriet kan ontstaan door een verbroken relatie of door een onbeantwoorde liefde. Het maakt niet uit hoe het is ontstaan in alle gevallen is het pijnlijk. Zelfs heel erg pijnlijk,  in sommige gevallen zelfs obsessieve vormen. Het kan zijn dat je door deze overweldigende emoties niet meer helder kunt denken en handelen.

Gevoelens van schuld, angst, spijt of wraak naast het verdriet komen boven. Een gebroken hart……En telkens weer die ene vraag: Hoe krijg ik mijn ex terug?

liefdesverdriet tips en advies

Hoe ga je om met liefdesverdriet en de emoties die er bij komen ?  

Liefdesverdriet is wel iets wat we niet moeten onderschatten en waar we echt van moeten genezen. Neem dan ook alle rust en de tijd om te genezen van dit emotionele verdriet!  Continu aan hem denken, en over hem praten helpt je echt niet, hoe wanhopig je ook bent , hoe graag je het ook wilt! Laat je wonden genezen. Doe je dit niet dan kan het je bij een volgende relatie in de weg staan en dat wil je toch zeker niet weer.

Zoek steun in je omgeving, probeer je focus op iets anders te leggen. Hoe moeilijk het ook is. Je gedachten kun je niet uitschakelen. Wel kun je er mee leren om te gaan.Het verdriet verminderen en laten verdwijnen begint bij jezelf.  Mindfulness is hier een hele mooie therapie voor.

Hier vertellen we je graag meer over mindfulness, hoe kan jou mindfulness helpen om van liefdesverdriet af te komen.

Is liefdesverdriet voor jou een obsessie geworden?gebroken hart liefdesverdriet

Loopt het verdriet echt compleet uit de hand en heb je er een trauma aan over gehouden? Dan kunnen we je ook helpen middels EMDR therapie een therapie waar wetenschappelijk bewezen resultaten worden bereikt in een hele korte tijd.  EMDR bij liefdesverdriet passen we nog niet toe na een hele korte tijd na de breuk. Geef eerst je hart zelf de kans te herstellen.

Hier vertellen we je nog meer over EMDR therapie  bij relatieproblemen.