De relatiepineut

De relatiepineut

De relatiepinuet is een column/blog over het wel en wee van de relatietherapeut. De ene keer een op waarheid berust verhaal de andere keer een verhaal met een boodschap. Maar het blijft luchtig met een hoge herkenbaarheids- factor en de nodige humor.

Wie is de relatiepineut?

De relatiepineut is een echte pineut op het gebied van relaties. Na twee gestrande huwelijken is ze single en heeft een geheime relatie met een getrouwde man. Ze is dus een ware ramp op het gebied van relaties. De verhalen zijn deels op waarheid berust maar ook delen totaal niet. Namen en verhalen zijn niet te relateren  naar cliënten uit de praktijk.

Deel 1  Een nieuwe start!

Vandaag betrek ik mijn nieuwe etage na 13 jaar sta ik er wederom weer alleen voor. Vind ik het erg? Ik weet het niet, alles heeft z’n voor en nadelen. En we blijven positief, we gaan door. Nieuwe ronde nieuwe kansen.

’s Avonds zit ik in m’n nieuwe appartement best tevreden rond te kijken. Dit is de nieuwe plek waar ik mijn leven weer moet gaan opbouwen. Eigenlijk vind ik dat ik wel een glas wijn heb verdiend. Schenk ik deze in of ga ik gebruik maken van de locatie waar ik nu woonachtig ben. De rand van de stad, op steenworp afstand van alle uitgaansgelegenheden.

De afgelopen dagen heb ik hard gewerkt en vind dat ik mezelf best even mag trakteren en besluit gebruik te maken van de uitgaansgelegenheden om de hoek. Ik zoek een tafeltje die opzichtig is en mij het uitzicht geeft op de bar een paar meter verder op. Een bar gevuld met mannen en een enkele vrouw.

De onweerstaanbare man

Ik bestel een glas wijn en nippend geniet ik van dit heerlijke fruitige drankje. Overdenk de week en zak peinzend in mijn gedachten weg en vergeet de wereld om me heen. Totdat ik plotseling word opgeschrikt door de deur die open gaat. Betoverd kijk ik op, wow….. daar stapt een man alleen binnen die mijn ogen niet meer los kunnen en willen laten.

De man stapt zelf verzekerd binnen en voegt zich bij het gezelschap aan de bar. Besteld een drankje en mengt zich in het gesprek bij de heren. Blijkbaar ben ik hem niet opgevallen. Ik bestel mijn tweede glas wijn en besluit naar het toilet te gaan. Om daar te komen moet ik langs de bar met de heren. En eigenlijk vind ik dat super spannend.

Ogenschijnlijk sta ik op en loop langs de heren naar t toilet. Zodra ik voorbij ben hoor ik de heren een opmerking maken wat wel over mij moet gaan. Gezien er niet veel andere vrouwen in het etablissement aanwezig zijn. Als ik even later terug loop naar mijn tafeltje komt de serveerster naar me toe en bied me een drankje aan namens een van de heren.

Ik steek mijn glas in de lucht ten teken van een toast en bedank de heren. Waarop ze reageren, kom gezellig bij ons zitten een mooie vrouw hoort niet alleen in het café. Ik sta op en stel me voor aan de heren met als laatste de aantrekkelijke man die als laatste het café binnen kwam. Iets te lang houd ik zijn hand vast en kijk hem glazig aan, net even iets te lang kijk ik diep in zijn ogen.